25 évesek lettünk!

25 évesek lettünk!

Különleges nap volt 2021. augusztus 17. a Jászárokszállási Cukorbetegek Klubja életében, hiszen az egyesület megalapításának 25. évfordulóját ünnepeltük. Olyan alkalom, amely csak kevés civil szervezetnek adatik meg.

A jubileumi rendezvény a Petőfi Művelődési Ház nagytermében kezdődött Dr. Dobos Józsefné Dr. László Erika elnök ünnepi beszédével. A visszatekintés és az előrenézés pillanatai voltak ezek. Megemlékezett az alapító tagokról és Veres László elnökről. Felidézte az elmúlt huszonöt év eseményeit, eredményeit, elmondta, hogy az egyesület tevékenyen részt vesz a település közösségi életében. Örömmel jelentette be honlapunk, a www.jck1.hu elindulását. Büszkén mesélt az egyesület életében mérföldkőnek számító Cukorka Tábor megrendezéséről is.

A születésnapok természetes velejárója azonban, hogy a visszatekintés mellett a jövőre is gondolunk. Továbbra is a célok közé tartozik a cukorbetegek oktatása, összefogása, érdekvédelme, a cukorbetegség korai kiszűrése, szövődményeinek megelőzése és a cukorbetegek életminőségének javítása. A cukorbeteg fiatalok számára ismereteik bővítését segítő ifjúsági gyermektáborok szervezése. Beszéde végén köszönetet mondott a támogatóknak és a következő évekre csodálatos, új élményeket kívánt a közösség tagjainak.

Ezt követően Pócs János országgyűlési képviselő és Gergely Zoltán polgármester köszöntötte a megjelenteket. Az ünnepség Tóth Lászlóné Guba Mária szavalatával folytatódott, majd levetítették a civil szervezet fényképeiből összeállított kisfilmet. Az elmúlt huszonöt évben sokan sokat tettek az egyesületért, ezt Dr. Dobos Józsefné Dr. László Erika az egyesület nevében díszoklevelekkel köszönte meg. A délelőtt folyamán Nagy-Kovács Magdolna dietetikus és Dr. Németh Andrásné pszichológiai szaktanácsadó előadását is meghallgathatták az érdeklődők.

A Cukorbetegek Klubszobájának épülete előtti parkban került sor Veres László alapító elnök emléktáblájának felavatására. Az avatóbeszédet Darázs Kálmánné egykori elnökhelyettes tartotta. Áttekintést adott az alapító elnök életpályájáról, a cukorbetegekért végzett sokrétű munkájáról. Jellemvonásai között említette a segítőkészséget, az önzetlenséget, a jó szervezőkészséget. A méltatást Lao-Ce kínai filozófus gondolatával zárta: „A bölcs ember nem halmozza fel kincseit, hiszen minél többet ad másoknak, annál többje lesz neki is.”

Ezután Venesz László a Győr-Moson-Sopron Megyei Diabetes Egyesület elnöke és Jakabné Jakab Katalin az Egri Cukorbetegek Egyesületének elnöke mondta el emlékbeszédét. Az emléktáblát Dr. Dobos Józsefné Dr. László Erika és Darázs Kálmánné leplezte le.

A finom ebédet kötetlen beszélgetés mellett, a Búzavirág Étteremben fogyasztottuk el. A jubileumi megemlékezés Derzsi György színművész Jöjjön a fény! című pódium előadásával ért véget délután a Petőfi Művelődési Házban. Ismert és népszerű magyar slágerek hangzottak fel a színpadon, melyeket a közönség együtt énekelt az előadóval.

A jubileumi rendezvény moderátora Papp Zoltánné volt.

A Jászárokszállási Cukorbetegek Klubja a cukorbetegekért, a városért, a jövőért dolgozott az elmúlt huszonöt évben és tesszük továbbra is a dolgunkat.

Köszönjük mindenkinek, aki eljött és együtt ünnepelt velünk!