Közös séta és ebéd

Közös séta és ebéd

A Jászárokszállási Cukorbetegek Klubja közös sétára és ebédre hívta és várta tagjait 2022. szeptember 3-án. A város egyik legszebb helyén, a Peres-tó partján tartottuk meg rendezvényünket. Ez a nyugodt, békés környezet ideális helyszín a kikapcsolódásra, a testmozgásra, a feltöltődésre. Az időjárás is kedvezett a szabadtéri programnak, hiszen ragyogó napsütés, nyári meleg fogadta a résztvevőket.

Dr. Dobos Józsefné Dr. László Erika az egyesület elnöke köszöntőjében elmondta, hogy rendkívül fontosak az ilyen összejövetelek. Hangsúlyozta a közösséghez tartozás, az összefogás erejét. Személyesen találkozunk, beszélgetünk, a tagtársak hasznos információkat, tapasztalatokat cserélnek, segítik egymást, tanácsokat kapnak a cukorbetegség kezelésével kapcsolatban. A szervezet célja, hogy folytassa azt az egészségmegőrző tevékenységet, ami fő feladata és küldetése. Harminc pár nordic walking túrabotot vásároltunk, ezeket a tagjaink térítésmentesen használhatják, így a mindennapokban is gyakorolhatják ezt a szervezetre jótékony mozgásformát. Dr. Dobos Józsefné felhívta a figyelmet arra is, hogy a rendszeres testmozgás mellett az egészséges életmód másik pillére a kiegyensúlyozott táplálkozás.

Meghívásunkat elfogadva a rendezvényen üdvözölhettük Antal Péterné Szerző Ildikó polgármester asszonyt és Kaszab Zsolt alpolgármester urat, akik csatlakoztak hozzánk kellemes tókerülő sétánkon.

Májusban a Botra fel! kampány során Jászárokszálláson is sokan megismerkedtek ezzel a különleges sporttal, így most is szívesen eljöttek „botozni”. Helyesen végezve a nordic walking ugyanis optimális választás lehet, ha szeretnénk egész testünket megmozgatni, javítani a kondíciónkat, fejleszteni az állóképességünket, a szabadban lenni, ráadásul mindezt anélkül, hogy különleges felszerelésbe kellene beruháznunk. Ha a vércukor- és a vérnyomásértékeket az élményséta előtt és után is megmérjük, azt tapasztaljuk, hogy a mozgás a normálnál magasabb vércukorszintet leviszi, a vérnyomás pedig normalizálódik, egyenletessé válik. Elmondhatjuk tehát, hogy a mozgás maga az egészség.

Az edzés után elfogyasztottuk a Búzavirág Étterem által készített finom ebédet, majd jó hangulatban, kötetlen beszélgetéssel telt a délután.